Taekwon-Do

Iedere maandag en Donderdag

Taekwon-Do is een vorm van zelfverdediging. Letterlijk vertaald betekent Tae=voet, Kwon=hand of vuist en Do=de manier of de weg. Taekwon-Do is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdedigingen het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.

Voor de serieuze Taekwon-Do is het niet alleen het gebruik van de hand en de voet, maar een manier van denken, een manier van zelfdiscipline en ontwikkeling van zelfvertrouwen.

Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Taekwon-Do wordt gezien als een kunst van zelfverdediging, die gebruikt kan worden voor gerechtigheid en het verdedigen van de zwakkere. Het is een kunst die niet alleen is weggelegd voor sterke mensen, maar die door iedereen te beoefenen is. Heb je interesse meld je dan hier aan voor een gratis proefles.

Onze Taekwondo lessen worden verzorgt door Tjamie Sports. Klik op onderstaande logo voor meer informatie.