Ninjutsu

Ninjutsu of ook wel Bujinkan Budo Taijutsu genoemd, is een traditionele Japanse krijgskunst waarin 9 verschillende “Ryu-ha” (Samurai tradities) worden getraind.

De training bestaat uit gewapende en ongewapende technieken. Het ongewapende deel bevat alles wat nodig is in een ongewapend gevecht zoals slaan, trappen, gooien, klemmen, met alle lichaamsdelen en ontsnappingstechnieken op alle denkbare manieren. We trainen met traditionele wapens zoals katana (zwaard), speer, lange stok, korte stok, flexibele wapens en meer.

Uniek aan Ninjutsu is dat het een levende traditie is. Dat betekent dat de nadruk ligt op het begrijpen en doorgronden van de overgeleverde technieken uit de tradities. Belangrijk is dat deze effectief zijn en kunnen worden toegepast in de het huidige tijdperk.

De training is in een ontspannen sfeer en voor iedereen geschikt vanaf 16 jaar. Er is geen competitie. Wel proberen we regelmatig uit of de technieken ook onder wat meer druk werken. Ieder op zijn eigen niveau.

Veel aandacht is er voor de mentale ontwikkeling die in de verschillende Ninjutsu en Samurai tradities worden beschreven en zijn overgedragen van generatie op generatie.De training wordt gegeven door Carlo Bonnie. Japans gecertificeerd leraar (Shidoshi). Hij werkte als persoonsbeveiliger over de hele wereld en was meerdere jaren verantwoordelijk voor de beveiliging van Z.H.H. de Dalai Lama bij zijn bezoeken aan Nederland en BelgiĆ«. Carlo onderwijst in een ontspannen manier met veel humor en verhalen die de lesstof en de Japanse krijger traditie tot leven brengen.