Yin Yang Yoga

Iedere zondag van 11:00- 12:15

In de lessen Yin Yang Yoga spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang. Yang: actie, doelgericht en yin: zachtheid, overgave. Zo creëren we een innerlijke balans.

Alles in het leven draait om de juiste balans. dag en nacht, inspanning en ontspanning, goed en slecht…. Het is onmogelijk te kiezen voor maar één kant van de medaille. Ze houden elkaar namelijk  in evenwicht. Het leven omvat alles.

Dat geldt ook voor deze yogales. Yin is de zachte, vrouwelijke, receptieve en meer energetische kant van de yoga. Yang omvat de stevige, mannelijke, actieve en op spierkracht gerichte kant van de yoga. In deze les spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang en zo creëren we een innerlijke balans.

Terwijl de yang poses en bewegingen meer gericht zijn op de spieren en zorgen voor een flexibel, krachtig en vitaal lichaam, zijn de yin houdingen meer gericht op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en je herstelt de stroom van energie in de meridianen. Yang geeft je uitdaging en yin de verstilling. De yin poses die we soms tot wel 5 minuten aanhouden, helpen je je aandacht diep naar binnen te keren. Je leert je diep te ontspannen, je vindt de stilte in jezelf en wordt meditatief. We kiezen zelfs niet voor alleen de bewegende kant van yoga. Naast de poses is er ruimte en tijd voor meditatie, in stilte zitten en ‘niets doen’… Wie weet ga je steeds meer verstilling vinden in je yang acties en gebeurtenissen op je mat en buiten je mat in de uitdagingen van het dagelijks leven.