Karate-Zelfverdediging meisjes

Iedere vrijdag van 16:00 – 17:00

Zelfverdediging en sociale weerbaarheid voor meiden vanaf 8 jaar

Budo Centrum Zeist geeft  vaste lessen zelfverdediging. Tijdens de lessen leren de kinderen niet alleen zelfverdedigingtechnieken maar ook hoe om te gaan met vreemden, ongewenste aanraking en hoe te handelen in een bedreigende situatie. Er wordt gericht geoefend op een bewuste lichaamshouding, alertheid, preventie en de-escalatie. Ook wordt er geoefend op het beleefd en assertief aangeven van je grenzen. Door herhaling en variatie van de aangeboden lesstof blijven de technieken goed hangen.

Sporten, spelen en leren

Het grootste deel van de les zijn de kinderen actief bezig met zelfverdedigingtechnieken, valbreekoefeningen, trappen en stoten op stootkussen en te leren zichzelf te bevrijden uit een benarde situatie. Dit maakt zelfverdediging een echte sport waarin je je kunt ontwikkelen. De kinderen werken aan hun conditie, zelfvertrouwen en weerbaarheid en hebben ondertussen veel plezier.

Waarom Zelfverdediging bij ons

Belangrijke vaardigheden voor de persoonlijke veiligheid van kinderen worden vaak niet aangeboden op vechtsportscholen. Denk hierbij aan omgaan met vreemden, (ongewenste) aanrakingen hoe te handelen in een bedreigende situatie. Daarbij komt dat ook de technieken voor zelfverdediging vaak worden beperkt door de aard en regels van de gegeven vechtsport. Op boksles leer je bijvoorbeeld wel hoe je goed moet stoten en moet afweren maar je leert niet hoe je loskomt uit een ongewenste greep of hoe je goed moet vallen. Onze leraren combineren verschillende technieken uit o.a. Judo, Jiujitsu en Karate.

Wat wordt er geleerd

Tijdens de lessen zelfverdediging leren kinderen op een speelse manier wat ze kunnen doen in welke situatie. Ze leren vooral om te voorkomen dat ze in een bepaalde situatie terechtkomen, maar als het echt niet anders kan, stoten, trappen, en andere technieken te gebruiken om zichzelf te bevrijden uit een benarde positie. De kinderen ervaren (maar ook de ouders) dat ze meer zelfvertrouwen krijgen waaroor ze minder kwetsbaar zijn. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het sporten, het geven van presentaties op school en hoe ze omgaan met pestgedrag.

klik hier voor een gratis proefles